keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Maaliskuu numeroina ja ensimmäiset osingot

Olen nyt seurannut vuoden alusta lähtien tulojani ja menojani ja koittanut saada säästettyä tulevia tiukempia aikoja varten. Nyt tilanne on sen verran helpottanut, että kesän työkuviot ovat jo selvinneet eikä rahallisesti niin tiukkaa kesää ole onneksi tulossa. 

Kolmen kuukauden perusteella voin sanoa, että menoni ovat seuraavanlaiset kuukaudessa:

Asuminen 500€
Ruoka 200€
Harrastus 200€
Muut menot 200€

Kun normitulot ovat olleet suunnilleen samaa luokkaa, ei ole ole ihme, ettei säästäminen ole ennen tätä oikein ottanut tuulta alleen. Nyt olen saanut laitettua säästöön kaiken sivutyötulon, josta on nyt kertynyt pieni puskuri, pieni asuntosäästötilin alku sekä pieni osakesalkku. 

Osakesalkkua olen seurannut edelleen noin viikoittain. Kerran se oli jo reilusti plussalla ja hihkuin kuin pieni lapsi katsoessani koilliseen osoittavaa käyrää. Sen jälkeen se on laskenut hieman ja pysynyt sitten ennellaan, edelleen ollaan kuitenkin plussalla. Tänään sain ensimmäiset osingot ikinä, täytyy sitten loppukeväästä laskea yhteen kaikki vuoden osingot ja laittaa summa ylös. Uskon, että sitä on joskus mukava katsoa ja verrata toivottavasti suurempaan osinkosaaliiseen :)

3 kommenttia:

 1. Hyvä, siitä se lähtee liikkeelle =)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuullostaa! Tärkein sijoituksen onnistumisen salaisuus on mielestäni aika. Kun vain jaksat pikkuhiljaa rakentaa salkkuasi etkä sorru liikoihin kaupankäyntikuluihin, niin positiivinen lopputulos odottaa. ETF:iä kannattaa ehkä vilkaista, helppo tapa hajauttaa pienemmilläkin ostoksilla. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 3. My Road to Half a Million31. maaliskuuta 2016 klo 18.10

  Kunhan muistat käydä koulusi loppuun (mieluiten korkeakoulutus), elät säästäväisesti ja sijoitat kaiken ylimääräisen seuraavan 10v ajan säännöllisesti niin salkkusi on jo helposti yli 100k € 35-vuotiaana. Sitten onkin mukava olla :) Ei stressiä työpaikan menettämisesti.

  VastaaPoista