keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Viikkokatsaus

Tarkoitukseni oli päivittää blogia aina sunnuntaisin, mutta päivitys venähti nyt muutaman päivän työkiireiden takia. Viime viikolla kurssit laskivat edelleen, mutta nyt ne ovat puolestaan nousseet hieman ja salkku on enää vain hieman miinuksella. Teliasoneran tuottoprosentti on +3,9, Fortumin -0,33 ja Nordean -1,07. Salkku kävi jo useamman kymmenen euroa miinuksella, mutta on nyt palannut lähemmäksi nollaa. On mielenkiintoista nähdä, miten kurssit jatkossa käyttäytyvät.


Ostin suomiosakkeiden joukkoon hieman Canonia, sillä uskon, että Canonin seuraavat vuodet tulevat olemaan hyviä. Olen seurannut heidän toimintaansa jo jonkin aikaa lähinnä järjestelmäkameroiden ja objektiivien puolella ja uskon, että tulevat julkistukset löytävät ostajansa. Myös videokuvauksen puolella on mielenkiintoisia huhuja liikkeellä. En usko, että Canonin kurssi lähtee mihinkään räjähdysmäiseen nousuun, mutta pidän sitäkin hyvänä ja varmana sijoituksena. Canon on aloittanut salkussani myös miinusmerkkisellä tuottoprosentilla. Sain ostettua Canonit vielä alemmilla kaupankäyntikuluilla.
Eilen Nordnetillä oli voimassa kampanjapäivä, jolloin olisi saanut ostaa ilman kaupankäyntikuluja viittä eri osaketta. Mikään näistä viidestä ei kuitenkaan kiinnostanut, eikä minulla nyt olisi ollut ylimääräistä rahaakaan sitä varten. Muuten ilman kaupankäyntikuluja ostaminen olisi tosin ollut tervetullutta varsinkin kun ostaisin joka tapauksessa pieniä määriä.
Nyt kun markkinatilanne vaikuttaa näin epävarmalta, aion tarkkailla rauhassa näitä nykyisiä omistuksiani ja aloittaa rahastosäästämisen sitten kun markkinoilla on paremmat näkymät ja omat työkuviot ovat selkeämmät. Nyt on parempi kerätä puskuria pankkitilille odottelemaan.

4 kommenttia:

 1. My Road to Half a Million7. maaliskuuta 2016 klo 18.09

  Mielenkiintoinen osto Canon. Itse en olisi kuitenkaan ostanut, koska Nordnet perii ADR-papereista säilytyskuluja.

  Saanko kysyä, miksi edes Novo ja H&M eivät kiinnostaneet Nordnetin kampanjassa? (Ja korkea P/E ei ole hyvä selitys)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, enpäs tajunnutkaan että näin on. Tuo kyseinen Canon on listattuna Saksan pörssiin, joten onkos se sitten GDR? Mistään ei käynyt ilmi että olisi, mutta voihan olla etten vain lukenut kaikkea. Nämä on varmaankin ihan perusasioita, mutta eipä käynyt mielessä kun ostosta tein.

   H&M ei kiinnostanut ihan vain siksi että en mielelläni tue sen toimintaa eettisistä syistä. Sijoitusmielessä en tunne yritystä sen tarkemmin. Novo taas on uusi tuttavuus, enkä ehtinyt tutustua siihen kunnolla. Mutta pääsyynä toki oli se, että en ollut ajatellut ostaa yhtään mitään noihin aikoihin, joten en edes tutkinut mahdollisuuksia sen tarkemmin.

   Poista
  2. My Road to Half a Million7. maaliskuuta 2016 klo 21.21

   En oikein tiedä mitä eettisiä ongelmia H&M:stä löydät sillä firma on osana monia sustainability-indeksejä:
   http://sustainability.hm.com/en/sustainability/about/what-others-say/indexes-rankings.html

   Jos viittaat noihin Aasian matalapalkkaisiin työntekijöihin, niin H&M on kylläkin ajanut heille parempia palkkoja ja työoloja.

   Poista
  3. Tarkoitan koko pikamuotibisnestä ja sen epäeettisyyttä. Sitä, ettei ole tarkoituskaan tehdä vuosia kestäviä vaatteita, vaan saada ihmiset ostamaan samassa ajassa kasa vaatteita, joista sitten hankkiudutaan eroon tavalla tai toisella. Ehkä tuota kuvaisi paremmin sana epäekologinen. Ja toki jatkuva julkisuus lapsityövoiman käytöstä ja myrkyistä vaatteissa ovat myös vaikuttaneet kuvaani yrityksestä.

   Poista